Tips til vintergrillning

Det er fedt at grille om vinteren, men det kræver lidt justeringer i forhold til at grille om sommeren

Det er fedt at grille om vinteren, når varmen bølger fra grillen, og man kan se dampen fra sin egen ånde, mens man varmer hænderne over risten. Vintertiden er perfekt til at lave de stykker kød, der skal have lidt lavere varme over lang tid, så kan det stå og passe sig selv hele dagen.

Men der er et par ting, man skal være opmærksom på, hvis man begiver sig til grillen, når luft temperaturerne er lave, og der kan være vind.

1: Overvej om grillen skal rykkes til et sted, der er tættere på husets indgang, og om den skal stå lidt i læ for at holde bedre på varmen. Den skal selvfølgelig ikke så tæt på, at den udgør en brandfare eller i et lukket rum, hvor grillen kan give kulilteforgiftning, men det kan være en fordel at minimere afstanden, når man skal ud til den og ind igen flere gange. Kan du finde et sted med læ, er det en kæmpe fordel.

2: Gas opfører sig lidt anderledes i koldt vejr. Alt efter hvor koldt det er udenfor, kan du risikere at skulle bruge omkring halvanden gang så meget gas, som du normalt ville bruge.

3: Som altid skal grillen være godt varm, inden man begynder at grille. Giv den lidt mere i koldt vejr for at opnå den ønskede temperatur og modvirke kulden. Hver grill er selvfølgelig forskellig, men en god tommelfingerregel er, at den skal have minimum fem minutter ekstra i vintervejret, før den er helt varm. Det kan også være en god idé at bringe temperaturen lidt langsommere op, end man ville om sommeren.

4: Tilpas tilberedningstiden til vejret. Nogle ting vil tage en smule længere tid om vinteren, imens andre vil tage væsentligt længere. En hel kylling, and eller kalkun kan kræve op til 20 minutter ekstra per halve kilo for hver tre grader under 7 grader celsius.

5: Beskyt varmen. Sørg for at holde låget på hele tiden, med åben ventilation. Hver gang du åbner, mister du meget af varmen inde i grillen.

6. Udstyr! Alle grillere elsker mere udstyr, og at grille om vinteren kræver altså lidt mere udstyr. Sørg for at have passende varmt tøj, der ikke er i vejen, når du står ved grillen. Det er også smart at have et par varme og skridsikre sko, der er nemme at komme i og ud af, når du har favnen fuld af mad. Sørg for at have et par fingerløse handsker der giver dig mulighed for at håndtere grillredskaber og mad uden at fumle rundt med det.


Vintergrillning

Se vores grill som er specielt velegnet til vintergrillning:

- Kamado keramisk grill - Læs mere her
- Træpillegrill - Læs mere her
- Avalon grill - Læs mere her
- Tennessee 400 Barbecue smoker - Læs mere her